Biscevica cosak
Klikni na sliku
VAŠI
PRILOZI
       
www.aleksasantic.com

  1. ACO DRAGIĆEVIĆ
  2. KARLO GRABOVAC
  3. DANILO MARIĆ
  4. PERO ZUBAC


  1. GOSPODIN ALEKSA (PRIPOVJETKA)


Autor: Danilo Marić
DANILO MARIĆ, magistar tehničkih nauka i prozni pisac, rođen je 1938. godine u Mostaru, u kome je živio i radio do početka rata 1992. godine. Od 1995. godine živi i radi u Los Angelesu, California. U braku je 36 godina, ima 3 djece i 4 unučadi. Napisao je 9 romana, preko 80 pripovjedaka i 3 drame.

BIBLIOGRAFIJA DANILA MARIĆA


  2. MOJ GRAD, MOJ MOSTAR (SLIDE SHOW SA ŠANTIĆEVIM STIHOVIMA)

  .pps file - 913KB. Da bi mogli pogledati ovaj slide show treba da imate instaliran Microsoft Power Point. Za download kliknite desnim tasterom miša preko gornjeg linka i izaberite opciju "Save target as".

  Autor: Karlo Grabovac  3. NA ŠANTIĆEVOJ STAZI U NEVESINJU (DOKUMENTARNA REPORTAŽA)

  Prilog o boravcima Alekse Šantića u Nevesinju.

  Autor: Aco Dragićević


  4. ŠANTIĆ I DETINJSTVO

Pero Zubac
Autor: Pero Zubac
PERO ZUBAC, Rođen u Nevesinju, Hercegovina, 30. maja 1945. godine. Osnovnu školu završio u rodnom mestu, a eksperimentalnu gimnaziju u Lištici i Zrenjaninu. Studirao književnost južnoslovneskih naroda na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Clan Udruženja novinara Jugoslavije i Udruženja književnika Srbije.

Objavio 30 knjiga poezije, 17 knjiga pesama za decu, jednu knjigu eseja, knjigu parodija na jugoslovensko pesništvo, 12 antologija jugoslovenskog i stranog pesništva. Na strane jezike prevedeno mu je 6 knjiga (dve knjige na makedonski, dve na albanski, jedna na mađarski i jedna na italijanski jezik), a pesme su mu prevođene na dvadeset svetskih jezika. Nalazi se u 10 stranih i pedesetak antologija jugoslovenskog pesništva i pesništva za decu.

Pero Zubac živi i stvara u Novom Sadu. Zaposlen je u Radio - Televiziji Srbije, Televiziji Novi Sad, kao odgovorni urednik Redakcije programa za decu i mlade.

PERO ZUBAC - ZVANIČNI WEB SITE


ALEKSA ŠANTIĆ - CJELOKUPNA DJELA
www.aleksasantic.com

Copyright © 2001-2005 Denis Böhm